събота, 21 ноември 2009 г.

Пилешки сърца с бира






Продукти:

500 г пилешки сърца

За марината:

330 мл светла бира
1 ч л мед
3 скилидки чесън
3 с л зехтин
сол
смлян черен пипер


Приготвяне:

• Чесънът се пресова.
• Приготвя се маринатата като се смесват бирата и останалите продукти.
• Измитите пилешки сърца се заливат с маринатата, похлупват се и се оставят в хладилник за 24 часа.
• Отцеждат се от маринатата и се подсушават.
• Прехвърлят се в намаслен чугунен/може и тефлонов/ тиган и се запичат за 15-20 минути.
• Пилешките сърца се нареждат в центъра на чинията и се гарнират с пресно нарязана салата от маруля, моркови и резен лимон.

Ястието е прекрасно мезе за бира и вино на раздумка с приятели и роднини.

Приятен апетит.


1 коментар: